Biografie

Michiel René begon zijn vocale opleiding in privé, terwijl hij Nederlands Recht studeerde aan de Universiteit van Tilburg. Na zijn afstuderen in 2003, bleef hij in privé zanglessen volgen naast zijn werk als advocaat.

In 2010 deed Michiel René mee aan een masterclass van de Nederlandse sopraan Miranda van Kralingen en in hetzelfde jaar deed hij mee aan het tv-programma ‘Una Voce Particolare’ en bereikte de finale met het lied On The Street Where You Live.

In 2015 koos Michiel René ervoor om naar Londen (VK) te verhuizen voor een internationaal avontuur. Zijn vocale ontwikkeling kwam daardoor in een stroomversnelling, vooral toen hij Patricia Rozario OBE FRCM ontmoette en zij haar kennis van het Bel Canto zingen aan hem overbracht aan de Royal College of Music London. Tegelijkertijd kwam Michiel René in London in contact met Hamish Pitceathly (www.hamishpitceathly.com), pupil van Maestro Herbert-Caesari die het beroemde werk “The Voice of The Mind (1951)” publiceerde.

In september 2018 startte Michiel René zijn vocale programma (Postgraduate Diploma in Music Performance) aan het Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance te Greenwich, terwijl hij werkte als part-time legal assistant bij een advocatenkantoor in de Londonse City. Bij Trinity Laban deed Michiel René mee aan verschillende masterclasses, waaronder de Jette Parker Young Artists masterclass van de Royal Opera House. In de zomer van 2020 studeerde hij cum laude af en keerde als gevolg van de Covid pandemie terug naar Nederland.  

In 2021 was Michiel René te zien als één van de tien kandidaten in het programma ARIA van Omroep Max (www.maxvandaag.nl/aria) en bereikte de halve finale. In 2023 deed Michiel René mee aan het nieuwe SBS6 programma Ranking The Talent (www.rankingthetalent.nl). Hij werd door het publiek verkozen tot winnaar. 

Michiel René woont sinds juli 2022 op Curaçao.   

28 juni 2024 - Michiel René zingt in Carnegie Hall NYC

Gewonnen prijzen

“Ik geniet er enorm van als ik mensen heb kunnen raken met mijn zang.”

“De kwetsbaarheid die je voelt tijdens een optreden, is uiteindelijk juist de reden om je bloot te stellen. Het maakt dat je groeit als mens.”